“The land I never been”

Moeder en kind schilderij Nijverdal

 

The land I never been | 2018 | DO

In 2018 zat ik op de woensdagavonden een periode lang bij een clubje met bijzondere schildertalenten, daar ontstond een idee met Sandra de Jong. Samen bedachten we onze eigen schilder opdracht. De gezamenlijke deler zou het standbeeld worden ‘Moeder en kind’ en onze woonplaats Nijverdal. Onze resultaten hingen naast elkaar bij de expositie van Eigen Oogst van 2019.

Naar aanleiding van de viering van 75 jaar vrijheid werd de tentoonstelling ‘Vrije Vogels’ gelanceerd door het Memory Vrijheidsmuseum Nijverdal. Bij deze tentoonstelling heb ik een beginselverklaring over de symbolen en beeldtaal van schilderij gegeven zoal je hieronder kunt lezen.

 

Uitleg over symbolen en beeldtaal van schilderij

Later werd ik met andere deelnemers geïnterviewd en op de foto gezet voor een mooi artikeltje in de lokale krant ‘Hart van Nijverdal’. Het was een feestelijke dag, want mijn dochter was ook jarig!

Hart van Nijverdal Project 'Vrije Vogels'

 

15 oktober 2021 | Memory Vrijheidsmuseum

Momenteel hangt het schilderij in mijn woonkamer en kan ik er zelf nog dagelijks van genieten. Ook omdat er voor mij telkens weer, zoveel meer in voelbaar is.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *