You love to walk in nature?

With like minded people.
Join us.
Dorien de Groot
Wandelaar

Wandelmeditatie in Nijverdal

Haak je ook aan op zaterdag 23 september 2023 om 16.00 uur voor een wandelmeditatie in Nijverdal? Op deze dag komen veel mensen over de hele wereld samen om de wandeling “Walk for The World” de lopen. 

Hoe zal de wandeling verlopen? 

We verzamelen om 16.00 uur voor de ingang van Het Ravijn. Na een korte intro wandelen we het eerste deel in een rustig tempo en in stilte naar de top van de Sallandse berg. Mogelijk zullen we tussentijds een verstillend moment creëren. In het tweede deel kun je weer gaan verbinden met elkaar en ervaringen delen als je dat fijn vind, maar je kunt ook in stilte blijven.

Praktisch

Verzamelen om 16.00 uur aan de Piet Heinweg 16, voor de entree van het Ravijn. De geplande route is 5 km. De paden zijn soms wat hobbelig en hier en daar een paar klimmetjes omhoog. Dus trek stevige schoenen aan. Bij regen gaat het wel door maar bij heel slecht weer wordt de wandeling uiterlijk om 14.00 uur geannuleerd in dit bericht. Neem naar eigen behoefte wat drinken en dergelijke mee en eventueel een paraplu of regenjas. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrije gift wordt gewaardeerd. Je hoeft je nergens aan te melden. 

Met iedere stap een frisse golf van vrede creëren

Wandelmeditatie is met volle aandacht lopen en wel met je ogen open… De wandelmeditatie beleef je op je eigen manier, je kunt voor aankomst een manier kiezen die het beste past bij de behoefte op dat moment. 

Een voorstel is om een liefdevolle intentie mee te nemen. Voor jezelf, voor je naasten, voor de wereld. Met elke stap kun je deze in gedachten als een mantra herhalen. 

In het begin van de wandeling kun je je eerst focussen op je ademhalingen. Adem door je neus en tel tot 10 en dat herhalen.

Naast ademhalen, kunt je ook gewoon aanwezig zijn, genieten van de omgeving en je laten meebewegen met de groep.

Op een gegeven moment kun je merken dat je je meer verbonden voelt met jezelf en met alles om je heen. 

We wandelen zonder geleide meditatie.

Deze wandelmeditatie is onafhankelijk en op initiatief van Dorien de Groot

Als je nog vragen hebt kun je een email sturen naar info@docreation.nl

Geïnitieerd door Dr. Joe Dispenza

Kijk voor meer info op www.walkforthe.world

Wandel voor de Wereld. Stel je een wereldwijde gemeenschap voor. Die een nieuwe toekomst betreedt. Samen. Met gezamenlijke aandacht en een duidelijke intentie. Gericht op verandering. Deze september komen we samen om voor de wereld te wandelen. Landen en culturen verenigen zich in een live internationale wandelmeditatie. Wanneer we als één geest en één hart lopen, ontstaat een hoger bewustzijn. We bewegen synchroon, in samenwerking in plaats van competitie. We lopen met wijd open harten en ogen. Onze verhalen loslatend om een geëvolueerde versie van onszelf te worden. We belichamen de toekomst die we willen ervaren. Aan het einde van elke wandeling komen we aan bij een nieuw begin. Met de toewijding om een nieuwe visie van de wereld in het huidige moment te dragen. Moment na moment, dag na dag. Wanneer wij als mens veranderen, kunnen we echt de wereld veranderen. Ieder van ons maakt deel uit van het geheel. Als jij groeit, groeien wij. Als jij vreugde bent, zijn wij vreugde. Als jij liefde bent, zijn wij liefde. Wat is er mogelijk wanneer je boosheid, haat, wrok en oordeel loslaat, evenals angst en pijn? Wat is er mogelijk wanneer je angst inruilt voor mededogen, boosheid voor liefde, verdeeldheid voor eenheid? Wat is er mogelijk wanneer een gemeenschap van over de hele wereld samenkomt voor een wandelmeditatie?

Één wandeling. Één stap. Zou alles kunnen veranderen. Doe met ons mee en loop voor de wereld.

 

Ben je hoog sensitief?

En wil je wel eens andere HSP’ers ontmoeten? 

Loop dan een keer met ons mee met de HSP-seizoenswandeling. 

Deze wandelingen zijn bedoeld voor mensen die hoogsensitief zijn en die het leuk vinden om in een ongedwongen sfeer door de mooie natuur in de omgeving van Nijverdal te wandelen. 

We wandelen ongeveer 5 km met halverwege een rustmoment. 

Kom zoals je bent, niets moet.

Minimaal elk seizoen wordt een wandeling georganiseerd, deelname is helemaal vrijblijvend. Het gaat erom lekker te wandelen met andere mensen die begrijpen wat het is om hoogsensitief te zijn.

Aanmelden en meer informatie email: info@docreation.nl

Er zijn geen kosten aan verbonden.

HSP YouTube Tips

Hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid in het reguliere onderwijssysteem

Het hoogsensitieve brein in het kort – Hoogsensititief NL

Vera Verheldert #8: autisme en het ontbreken van ik-referentie

Highly sensitive people and narcissism

Navigating the World as a Highly Sensitive Person – with Dr. Gabor Maté

Shopping Basket